Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

Alapozófesték, tapasz és gitt

 - Korróziógátló alapozó

KATEPOX KORROZIÓGÁTLÓ  A 300 1 L
nagyítás

KATEPOX KORROZIÓGÁTLÓ " A" 300 1 L

Nettó: 7.748 Ft
Bruttó: 9.840 Ft
Kiszerelés: (L
 
db    
Raktárinformáció
Budakeszi úti üzletenincs raktáron
Vörösvári úti üzletenincs raktáron
Hengermalom utcai üzlete10 db
Véső utcai üzletenincs raktáron
Pesti úti üzletenincs raktáron
Határ úti üzletenincs raktáron
vissza a webáruházba
A monitoron megjelenő színek a felbontás és a különböző beállítások következtében eltérhetnek a valós színektől!
Katepox kátránymentes korróziógátló bevonóanyag

Műszaki adatok: Epoxi-poliamid kötőanyagú, kétkomponenses bevonóanyag.
Anyagfelhasználás: 5 - 8 m2 / kg

Alkalmazási terület: A legkülönbözőbb szerkezeti anyagok, (hidegen vagy melegen hengerelt, húzott acéllemezek és -öntvények, továbbá beton- és fafelületek stb. korróziógátló bevonására alkalmazzák. Bevonata nagymértékben rugalmas, de emellett megfelelő keménységű is, hő- és kopásálló, fokozott mechanikai és kémiai igénybevételnek is ellenáll.

A Katepox bevonatát víz, benzin, egyéb ásványolaj-származékok, sók, sóoldatok, koncentráltabb lúgok és kénsav nem károsítják, műtrágyák, növényvédő szerek behatásának tartósan ellenáll.
A Katepox jelentős alkalmazási előnye, hogy azonos rétegszámban lényegesen vastagabb bevonatot ad, mint az egyéb korróziógátló bevonatrendszerek, így természetesen azoknál lényegesen hosszabb ideig biztosít védelmet.

Acélfelületen alapozó festésre is szolgál, passzíváló hatása miatt szükségtelenné teszi a hagyományos míniumos és egyéb korróziógátló alapozó festékek használatát. A Katepox említett tulajdonságai alapján előnyösen használható úszódaruk, folyami és tengerjáró hajók fokozott mértékben igénybevett részeinek bevonására, gépházak, olaj- és ballaszttankok külső és belső felületeinek bevonására, gáztartályok, olajtárolók korrózió elleni védelmére. Alkalmazása személygépkocsik, autóbuszok és vasúti járművek alvázainak és vázszerkezeteinek, mezőgazdasági gépek, silók, istállók, pakura- és széntárolók, továbbá vegyipari berendezések, egyéb kül- és beltéri tetőszerkezetek, kerítések, oszlopok, transzformátorházak, csővezetékek stb. korrózióvédelmére javasolható.

Alkalmazás: A bevonóanyag felhordása előtt az acélfelületet oxidmentesíteni és zsírtalanítani kell.
Horgany- és tűzihorganyzott felületen, a zsírtalanításon kívül egyéb felület-előkészítést, -előkezelést szükségtelen végezni. Könnyű- és színesfémfelületen, a felhordása előtt színesfém alapozó használata szükséges.
Fafelületek, légszáraz állapotban, portalanítás után, hígított KATEPOX-szal (1 térfogatrész KATEPOX "A" + 1 térfogatrész KATEPOX "B" + 0,4 tömegrész KATEPOX HÍGÍTÓ 203 elegyével), beeresztve vonhatók át.
Beton-, kő-, eternit- stb. felületek általában nem igényelnek előkészítést, beeresztésük azonban - a fafelületekhez hasonló módon - szükséges.
A Katepox bevonóanyag alá a fémfelületet passziváló, korróziógátló alapozó festék használata szükségtelen, mivel rendkívül pórustömör és vastag, inhibitív hatású műanyag rétegen a korróziót elősegítő közeg nem hatol át. E tulajdonsága miatt a Katepox különböző bevonatrendszerekben alapozó festékként előnyösen alkalmazható.
A Katepox már festett felületen is használható korrózióvédelemre. Az esetleges málló részek eltávolítása, a bevonat megcsiszolása és portalanítása után a bevonóanyag minden nehézség nélkül felhordható.

Használat előtt a két bevonóanyag komponenst 1:1 arányban kell összekeverni, olyan mennyiségben, amennyi 3 órán belül feldolgozható. A felhordási konzisztencia beállítására a KATEPOX HÍGÍTÓ 203 szolgál. A hígító mennyiségét attól függően kell megválasztani, hogy a Katepoxot milyen minőségű felületre, ill. hányadik rétegként kívánják alkalmazni. A második és a további rétegek kialakítására szolgáló KATEPOX hígítására, a munkatér hőmérsékletétől és a felhordás módjától függően, általában elégséges 5 - 20% hígító alkalmazása. A túlhígítást, az oldószer-visszamaradás kiküszöbölése végett kerülni kell.
A Katepox ecseteléssel, szórással egyaránt felhordható. Vegyszeres vagy egyéb fokozott igénybevétel esetén három réteg felvitele ajánlatos. Az első réteget, a felület jobb nedvesítése érdekében ecseteléssel célszerű felhordani. Az egyes rétegek felvitele között 24 óra száradási időt kell biztosítani.

A KATEPOX bevonat kikeményedése a két komponens között végbemenő térhálósodási reakció következménye. A reakció sebessége a bevonóanyag, a munkatér és a védendő felület hőmérsékletétől is függ. A KATEPOX + 10 oC alatt történő használata - a kikeményedési folyamat lelassulása miatt - nem célszerű. A Katepox használatát követően a munkaeszközöket célszerű azonnal megtisztítani a KATEPOX HÍGÍTÓ 203-al.
Hígítás: KATEPOX HÍGÍTÓ 203-al.
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés