Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

Ragasztóanyagok

 - Fa-, nút-, parafa- és parkettaragasztó

PALMA PARAFA RAGASZTÓ
nagyítás

PALMA PARAFA RAGASZTÓ

Nettó: 2.039 Ft
Bruttó: 2.590 Ft
Kiszerelés: (KG
 
db    
Raktárinformáció
Budakeszi úti üzletenincs raktáron
Vörösvári úti üzletenincs raktáron
Hengermalom utcai üzletenincs raktáron
Véső utcai üzletenincs raktáron
Pesti úti üzletenincs raktáron
Határ úti üzletenincs raktáron
vissza a webáruházba
A monitoron megjelenő színek a felbontás és a különböző beállítások következtében eltérhetnek a valós színektől!
PÁLMA PARAFA RAGASZTÓ ALKALMAZÁSI TERÜLET
A Palma Parafa ragasztó alkalmas parafa lapok és burkolatok, tekercsben szállított parafa falburkolatok és felületbevonat nélküli alaptapéták ragasztására. Járófelület ragasztására nem alkalmas.
ALKALMAZÁS
Minden beltéri vakolt felület, gipsz-közfal, gipszkarton lapok és szálerôsítésű cementlapok, faanyagok, mint pl. forgács- és a bútorlapok, alkalmas alapfelületnek tekinthetôk. Ezeknek a felületeknek tisztának, száraznak, simának, tömörnek, teherbírónak és nedvszívónak kell lenniük. Az új vakolatnak megfelelôen meg kell kötnie. Azok a falfelületek, amelyeknél kívülrôl nedvesség szivárog be, talajnedvesség szivárog fel, vagy amelyek esetében penészgombák ill. penészfoltok jelennek meg, nem alkalmas alapfelületek.
Az alapfelület elôkészítése: Az enyves festékbevonatokat és a régi tapétákat – legcélszerűbben Metylan Tapétaleoldóval – teljes mértékben el kell távolítani. Vízálló diszperziós színes festék esetén azoknak a felülethez tapadási szilárdságát ellenôrizni kell, a nem szilárdan tapadó festéket el kell távolítani. Erôsen nedvszívó felületek, mint többek között a gipszvakolatok, a gipszkarton lapok, a homokos és krétás vakolatok, valamint a lemosott enyves festékkel kezelt felületek esetében alapozni kell. Forgács- és bútorlapokat elô kell kezelni.
A ragasztóanyag felhordása: fogazott kenôlappal (B1-B2) történik.
a) Parafa lapok ragasztása Normál hômérsékletű helyiségekben végzendô ragasztás esetén a ragasztás elôtt a parafa fali lapokat 2-3 napig ugyanabban a térben kell tárolni, hogy az a beltéri klímához alkalmazkodni tudjon. Ha a ragasztás olyan térben történik, ahol a lap nagyon száraz levegônek vagy nagyon magas hômérsékletnek van kitéve, akkor az akklimatizálódás 3-4 napot vesz igénybe, hogy az utólagos hézagképzôdés elkerülhetô legyen. Ez érvényes akkor is, ha a lapokat elôzôleg hűvös helyen vagy nagy páratartalom mellett tárolták. Az akklimatizálást kicsomagolt állapotban kell végezni. Ehhez a lapokból legfeljebb 4-5 darabot lehet lazán egymásra helyezni a tapétázó asztalon vagy hasonló helyen, de nem szabad a padlóra fektetni. A közvetlen napsugárzást és a nedvességgel való érintkezést kerülni kell. A parafa, mint természetes nyersanyag a méretnek
megfelelô készre szabás ellenére az akklimatizáció után kismértékű méreteltérést mutathat, amely szükségessé teheti a parafa falburkolati lap utóvágását a ragasztás elôtt.
Ragasztás elôtt az alapfelületet részekre kell osztani, meg kell tervezni a burkolás menetét, és ki kell jelölni a függôleges vonalat, melyhez a burkolati lapokat igazítani kell. A parafa falburkolati lapokat hozzá kell illeszteni a függôlegeshez, majd vonalzó és vágókés segítségével – szükség esetén – méretre kell szabni. A Palma Parafa ragasztót fogazott kenôlap segítségével kell az alapfelületre felhordani. Vastagabb parafa fali lapok esetében vagy mennyezetlapok ragasztásakor a ragasztóanyagot a lap hátoldalára is fel lehet hordani. A nyitott idô levegôn kb. 10-15 perc. Csak akkora felületet szabad egyszerre ragasztóval bekenni, melyet ez alatt az idô alatt burkolni tudunk, mivel a végleges elhelyezést a felhordott ragasztónak még nedves állapotában el kell végezni. Az elhelyezett parafa falburkolati lapot végül gumihengerrel alaposan rá kell nyomni az alapfelületre. 10 percen belül még lehet a parafa helyzetén igazítani. Ha a felületen kisebb egyenetlenségek vannak,
akkor a ragasztó megkötéséig javasolt a lapokat mechanikusan is rögzíteni.
Palma Parafa Kezeletlen parafa ragasztásához, kizárólag függôleges alapfelületekre
 Pasztaszerű: rendkívül könnyen és folyamatosan feldolgozható
 Gyakorlatilag nedvességálló
 Természetes parafa színű
 Lágyítószereknek ellenáll
Műszaki termékismertetô
b) Tekercsben szállított parafa falburkolatok ragasztása Ilyen falburkolatok esetén a csavarodás
csökkentése érdekében – ami a tekercselt szállítás következménye – a parafa falburkolatokat kis ráhagyással a szükséges hosszúságúra kell vágni és síkban lefektetve 2 napig akklimatizálni kell. A Palma Parafa ragasztót fogazott kenôlap segítségével a burkolat szélességében az alapfelületre fel kell hordani. A levágott csíkot a még nedves ragasztóágyba kell fektetni, helyére igazítani és gumihenger segítségével levegôbuborék-mentesen rá kell nyomni. A következô csíkot vagy ütközô illesztéssel (bütü illesztéssel) kell az újra felhordott ragasztóra nyomni, vagy kb. 3 cm átfedéssel kell elhelyezni és a rányomás után középen egy vasvonalzó mellett az illesztést át kell vágni és a leesô
széleket el kell távolítani. Szükség esetén a szélek alatt újra be kell kenni ragasztóval.
FONTOS TUDNIVALÓK
Kevéssé nedvszívó alapfelületek esetében a felhordott ragasztót néhány percig szellôztetni kell. Így nagyobb kezdeti tapadás és valamivel rövidebb száradási idô érhetô el.
A munkaeszközök tisztítása: Használat után a munkaeszközöket rögtön vízzel le kell tisztítani.
Ragasztóanyag-maradékok eltávolítása: a ragasztóanyag-maradékok elôfordulását a parafa elülsô oldalán kerülni kell. A ragasztóanyag maradékait szivaccsal és tiszta vízzel azonnal el kell távolítani és meg kell szárítani.
Nem nedvszívó alapfelületek ragasztása: Az ilyen ragasztásokhoz, – pl. lakkozott, illetve festett
felületekre, vagy fürdôszobákban és uszodákban párazáró felületekre történô felhordásnál – vagy vastagabb, ill. egyenetlen parafa fali lapok ragasztásához Palmatex kontaktragasztót kell használni.
Tárolás: A ragasztót tartalmazó edényeket jól lezárva és fagymentes helyen kell tárolni.
További tanácsok: A parafa burkolatok gyártóinak feldolgozási elôírásait be kell tartani.
A hulladék kezelése: A kikeményedett termékmaradványok háztartási hulladéknak minôsülnek (háztartási hulladékhoz hasonló ipari hulladék). Csatornába önteni tilos! A csomagolóanyagot csak teljesen kiürítve lehet újrahasznosításra felhasználni.
MŰSZAKI ADATOK
Sűrűség (fajsúly): Kb. 1,55 g/cm3
Szín: Természetes parafaszín
Felhordási hômérséklet: +10°C alatti hômérsékleten nem szabad feldolgozni
Hígítás: A Palma Parafa felhasználásra kész és hígítás nélkül felhordható
Felhasználás: A felhasználandó mennyiség a ragasztandó anyag fajtájától függôen 400-500 g/m2
Kiadósság: Az 1 kg-os doboz kb. 2- 2,5 m2, az 5 kg-os vödör kb. 10 -12,5 m2 felület ragasztására elegendô
Kötési idô: Az alapfelület és a szobahômérséklet függvényében 24-48 óra
Nyitott idô levegôn: A felhasznált mennyiség, az alapfelület és a szobahômérséklet függvényében legfeljebb 15 perc. Nedvességálló, azonban kültéri és tartósan vizes környezetben való felhasználásra alkalmatlan.
Hômérsékletálló: Radiátorok mögött is használható
Eltarthatóság: 12 hónap (megfelelô tárolási körülmények esetén)
KISZERELÉS
Csomagolás: 1 kg-os műanyag doboz 5 kg-os műanyag vödör
ÖSSZETÉTEL
Speciális, vizes alapú diszperzió.
Származási hely: Magyarország
Figyelem! A megadott adatok csak általános tudnivalókat takarnak. A ragasztandó anyagok és a munkakörülmények sokfélesége miatt a munka megkezdése elôtt célszerű próbaragasztást végezni. Jelen műszaki adatlap tapasztalataink alapján, a műszaki fejlôdés jelenlegi állása szerint készült. Értékesítési feltételeink keretében csak termékeink mindig állandó, magas szintű minôségére vállalunk szavatosságot.
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés