Köházy Festékáruházak  
Kőházy Festékáruházak Vissza a nyitóoldalra
CégismertetőGyártástechnológiaKereskedelemSzolgáltatásainkElérhetőségeinkKarrier
keresés
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
regisztráció
Egyedi szín összeállítása
Kedvenc színeim
Kivitelezési tanácsadás
Akciók
Színkártyák
 
Kosár tartalmaKosár tartalma
0 db
termék
00,0 Ft
értékbenmegrendelem

Glett, gipsz, csemperagasztó, portemék

 - Speciális csemperagasztó

SOPRO No101 996 FLEXIBILIS CSEMPERAG. 25 kg FEHÉR
nagyítás

SOPRO No101 996 FLEXIBILIS CSEMPERAG. 25 kg FEHÉR

Nettó: 7.291 Ft
Bruttó: 9.260 Ft
Kiszerelés: (KG
 
db    
Raktárinformáció
Budakeszi úti üzletenincs raktáron
Vörösvári úti üzlete16 db
Hengermalom utcai üzletenincs raktáron
Véső utcai üzletenincs raktáron
Pesti úti üzletenincs raktáron
Határ úti üzletenincs raktáron
vissza a webáruházba
A monitoron megjelenő színek a felbontás és a különböző beállítások következtében eltérhetnek a valós színektől!
SOPRO No.101 weiss Flexkleber Flexibilis, fehér ragasztó
Cementalapú, fehér, flexibilis ágyazóhabarcs kerámia padló- és falburkolatok ill. természetes kövek lerakására. Krómszegény a 2003/53/EG irányelv szerint.
A „Flexmörtel” rugalmas habarcs kategóriába tartozik és megfelel a DIN EN 12 004 szabvány C2 TE/S1 jelzésének
Különösen alkalmas üvegmozaikhoz
Uszodákba
Jól bedolgozható
Nagy szilárdságú
Hosszú nyitott idő
Kül- és beltérre
Felhasználási terület: Kerámia, égetett kerámia, kôporcelán greslap, hasított kôvek, klinkerlapok, betonkô, természetes kövek. Különösen alkalmas üvegmozaikhoz. Elszínezôdésre nagyon érzékeny természetes kövekhez, mint pl. kristályos márvány (Carrara Bianco, Thassos stb.) a Sopro MarmorFlexKleber anyagot ajánljuk. Mozaik lerakása esetén a fugázást is elvégezhetjük Sopro No.101 weiss-szal az egységes színhatás érdekében.
Alkalmas aljzatok: Beton, könnyűbeton, legalább 3 hónapos; cementesztrichek; kálciumszulfát-esztrichek (anhidrit és anhidrit folyékony esztrichek); öntöttaszfalt-esztrichek; szárazesztrichek; fűtött padlószerkezetek (cement- és kálciumszulfát-esztrich); régi, szilárd kerámia-, terméskô-, terrazzo vagy beton műkôburkolatok; száraz gipszfallapok, gipszkarton és gipszrost lapok; széles fugájú falazatok (nem vegyes falazat); cement- és hidraulikus mészvakolat; gipszvakolat; keményhab lapok. Sopro FlächenDicht flexibel, Sopro Dichtschlämme Flex 1-K, Sopro Dichtschlämme Flex 1-K schnell vagy Sopro Dichtschlämme Flex 2-K alapú szigetelések.
Keverési arány: 9 l vízhez 25 kg Sopro No. 101 weiss-ot adunk.
Rétegvastagság: max. 5 mm
Érési idő: 5 perc
Bedolgozhatósági idő: Kb. 3-4 óra; a kikeményedett habarcsot sem vízzel, sem friss habarccsal nem szabad újrafelhasználhatóvá tenni.
Nyitott idő: Kb. 30 perc
Járható,fugázható: Legkorábban 24 óra múlva ill. a habarcs megszilárdulása után. Fontos a terheléseloszlást elôzôleg figyelembe venni.
Terhelhető: Kb. 3 nap múlva; üzemekben, ipari létesítményekben 28 nap múlva.
Időadatok: A fenti adatok szokványos hômérséklettartományra (23°C hômérséklet és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak. A magasabb értékek lerövidíthetik, az alacsonyabbak meghosszabbíthatják ezeket az értékeket.
Eldolgozási hőmérséklet: +5°C és max. +30°C között bedolgozható.
Anyagszükséglet: Kb. 1,1 kg/m2 egy mm-es rétegenként; kismozaiknál: kb. 1,6-2,0 kg/m2, csempénél (15 x 15 cm): kb. 2,4-2,8 kg/m2, durva kerámiánál: kb. 3,6-4,0 kg/m2
Szerszámok: Keverôgép, fogazott glettvas odaillô fogazattal: kismozaikhoz 3-4 mm, fali és padló csempéhez 4-6 mm, durva kerámiához 6-10 mm. A szerszámokat használat után vízzel azonnal le kell tisztítani!
Tárolás: Szárazon, raklapon tárolandó.
Kiszerelés: 25 kg-os zsák
Tulajdonságok: Rendkívül flexibilis a „Flexmörtel” gyártási irányelvek értelmében, nagyon jó kontaktkötés, nagy szilárdság és kiváló vízvisszatartó képesség, vízálló, ellenáll a fagyás-olvadás okozta igénybevételnek, nagyon kiadós, hosszú száradási idô. Amennyiben a hátoldalán rögzített üvegmozaikot fektetnek nem zárható ki, hogy a fixáló fólia vagy szövet és annak kötôanyaga illetve az egész hátoldal olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami befolyásolhatja a flexibilis ragasztóanyag ragasztási tulajdonságait. Általában a hátoldalon rögzített üvegmozaik gyártója megadja, hogyan kell terméket ragasztani. Ha nincs ragasztási útmutató a gyártótól, akkor az üvegmozaik hátoldalának víz és lúgállóságát fajtánként meg kell vizsgálni, hogy hibamentesen lehessen a burkolatot lefektetni. Kérje technikusainkat a vizsgálat elvégzésére!
Aljzat előkészítése: Az aljazatnak tisztának, szilárdnak, teherbírónak, formatartónak ill. tapadásgátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Kész esztrichek repedéseit tanácsos Sopro Gießharz-cal kijavítani. A durva egyenetlenségeket Sopro Reparaturspachtel, Sopro SchnellSpachtel vagy Sopro
Ausgleichsmörtel , padló esetén Sopro FließSpachtel 15-tel, Sopro FließSpachtel 30 , Sopro
AnhydritFließSpachtel vagy Sopro FaserFließSpachtel-lel egyenlítse ki. A cementesztrichnek 28 naposnak és száraznak kell lennie. A Sopro Rapidur B1-gyel elôállított esztrich már 12 óra múlva burkolható. A kálciumszulfát-esztrich (anhidrit és anhidrit folyékony esztrich) nedvességtartalmának legfeljebb 0,5 CM-%-nak, kellôképpen simának és lealapozottnak kell lennie (CM nedvességmérôvel mérve). Fa aljzatra burkolás elôtt Sopro FliesenDämmPlatte poliészter-rostlapot kell lerakni. Az öntöttaszfalt-esztrichet le kell szórni homokkal.
A fűtött cement- és kálciumszulfát-esztrichet a burkolás elôtt fel kell fűteni: a cementesztrichet
legfeljebb 2,0 CM-%, a kálciumszulfát-esztrichet legfeljebb 0,3 CM-% nedvességtartalmúra
(CM nedvességmérôvel mérve).
A gipszvakolatnak száraznak, egyenletesnek kell lennie, nem lehet filcelt és glettelt.
Az általános szabványok, irányelvek és ajánlások ill. az elfogadott műszaki szabályok érvényesek.
Alapozás: Sopro Grundierung alapozó: cementesztrich, kálciumszulfát-esztrich (anhidrit és anhidrit folyékony esztrich), szárazesztrich, gipszfal lapok, gipszkarton illesztési fuga, gipszrost lapok, gipszvakolat, jó vagy változó nedvszívóképességű pórusbeton (beltérre), cement- és mészvakolat, kifugázott falazat.
Sopro Haftkraft tapadásfokozó vagy Sopro Haftprimer S speciális alapozó (csak száraz beltérre):
sima és zárt pórusú aljzatok mint pl. régi csempe-, terrazzo, természetes kô, beton és műkôburkolatok, régi PVC-burkolatok és padlószônyeg ragasztómaradványa.
Alapozó nélkül: beton, könnyűbeton, keményhab lap, szilárd, egyenletes nedvszívóképességű
ásványi aljazatok.
Bedolgozás: Töltsön 9,0 l vizet tiszta edénybe, és adjon hozzá intenzív keverés közben 25 kg (1 zsák) Sopro No. 101 weiss ragasztóanyagot. Addig keverje az anyagot, míg csomómentes, bedolgozásra alkalmas állagú masszát nem kap. 5 perc érési idô elteltével keverje át még egyszer alaposan a ragasztóanyagot.
A glettvassal kontaktréteget húzunk fel, majd az odaillô fogazott glettvassal felhúzzuk a fésűágyat
(a szerszámot 45°-60°-os szögben tartjuk). Csak annyi habarcsot vigyünk fel, amennyit a megadott
száradási idôn belül be tudunk burkolni. A lapokat a habarcságyra rányomva fektessük és illesszük. A fugahálót a habarcs kikeményedése elôtt kaparjuk ki, és tisztítsuk le.
Felhasználás víz alatt és tartósan nedves környezetben: Kerámiacsempék, lapok, mozaik, üvegmozaik burkolássánál víz alatt vagy tartósan nedves környezetben, mint pl.: nyilvános zuhanyzók, gôzszaunák vagy az ezekhez tartozó épületek a Sopro No. 101 weiss habarcsot 10% Sopro FlexDispersion flexdiszperziós adalékkal együtt kell használni (25 kg-os zsákhoz 2,5 l, 5 kg zsákhoz pedig 0,5 l flexdiszperziós adalék). A keverôvíz mennyisége csökken a hozzáadott adalék mennyiségével.
Figyelmeztetés: Cementet tartalmaz. Nedvesség és víz hatására nagymértékben lúgos vegyhatásúvá válik.
Jelölés:
A GefStoffV veszélyes anyagokra vonatkozó rendelet szerinti veszélyjelzése:
Xi ingerlô hatású
Kockázati tényezôk (R-mondatok):
R 38 A bôrt ingerli
R 41 Komoly mértékű
szemkárosodást okozhat
GISCODE ZP1
Krómban szegény a 2003/53/EG szerint.
Biztonsági elôírás (S-mondatok):
S 2 Gyerekektôl távol tartandó!
S 22 Porát nem szabad belélegezni!
S 24/25 Ne érintkezzen az anyag a bôrével, szemével!
S 26 Ha szemébe kerül az anyag, azonnal mossa ki és forduljon orvoshoz!
S 36/37 Viseljen megfelelô védôruhát és védôkesztyűt a munkavégzés során!
S 46 Ha lenyeli az anyagot, azonnal forduljon orvoshoz és vigye magával a csomagolást
vagy az adatokat tartalmazó cimkét!
Az ebben a leírásban olvasható adatok termékleírások, amelyek a mi tapasztalatainkra és vizsgálatainkra támaszkodó általános utalások, és nem alkalmazhatóak konkrét, egyes esetekre. Az itt felsorolt adatok nem képezhetik semmiféle kárpótlási igény alapját. Szükség esetén kérjük, forduljon műszaki tanácsadóinkhoz! A változtatás jogát fenntartjuk!
Partnereink
Stick It!Papírdepo.hu Kft.Lazúr festékek oldalaBognár Kft. Acélszerkezet, kerítés, korlát, rács, kapu, lépcső, előtető, üzletportál kivitelezés
 
Bankkártya elfogadó hely, bankkártyás fizetési lehetőség, CIB Bank Mastercard VISA VISA Electron
© Kőházy Tradíció Kft. webáruház készítés, szoftverfejlesztés